duminică

Piept de pui misto rau!

Ingrediente: ce se gaseste prin frigider. Eu am gasit: piept de puicuta, ciupercute, niste ardei grasut, ceapa, cativa ham-ham de usturoi si un cartof. Am mai gasit si altceva dar nu ma laud.
Ceapa am feliat-o cu grija. Rondele. Sau inele. Ciupercile au fost taiate si ele intr-un fel, ia cartofii in alt fel (felii subtiri). Ardeiul bucati-bucatele-feliute.
Pieptul de pui - feliat, sarat si piperat.
Daca tot mai aveam ingrediente am facut si un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, sos de soia, putin sos de chili, oregano.
Pieptul se parleste intr-o tigaie de teflon fara ulei. E gata...cand e gata (adica cand e putin rumen, stiti si voi lucrul asta).
Calim in ulei de masline: usturoiul, ceapa, ciupercile si ardeiul.
Apoi prajim cartofii. Teoretic daca sunt subtiri se prajesc repede. Eu m-am cam plictisit.
In timp ce se prajeau cartofii am pus pieptul si legumele in cuptor ca sa ramana caldute.
Asadar: piept cu legume si niste cartofi; pe deasupra am turnat cateva lingurite de sos.
Si peste inelele de ceapa ramase am pus sare si niste otet balsamic.
The end.

PS: Stiti de ce imi stralucesc degetele acum? Pentru ca a fost asa de bun ca m-am lins pe degete!!!

Pofta!