sâmbătă

Scoici

Fac ce fac si iar iau o pauza lunga. Asta nu inseamna ca nu am gatit, dar ori nu am facut noutati, ori n-am avut timp de pozat :)
De data asta am fost ajutor mai mult (dar am pus mana si am contribuit) la gatit scoici. M-a invatat Liviu.
Pentru 6 persoane am folosit 3 kg de scoici, vin alb, rosii la conserva, o ceapa mare, 6-7 catei de usturoi,  piper; sare daca este cazul se pune la sfarsit (scoicile sunt putin sarate).
 Am spalat scoicile in apa rece; pe cele deschise le-am aruncat.
 Intr-o oala inalta am pus putin ulei si scoicile.
 Am pus capacul si le-am pus pe foc iute. Din cand in cand se tine capacul strans pe oala si se agita scoicile. In mai putin de 10 minute scoicile isi lasa apa foarte multa. Se scurge apa si se pun la loc pe foc.
Ceapa se taie marunt si se pune peste scoici, impreuna cu usturoiul, de asemenea tocat marunt.

 Intre timp rosiile din cutie se zdrobesc cu cutitul.
 Se pun in oala si rosiile impreuna cu vinul alb, cam 1 litru.
 Patrunjelul se toaca marunt si se pune si el peste scoici. am mai pus si piper.


 Dupa ce am scurs apa si am adaugat ingredientele au stat in oala cam 15 minute.
Asta a iesit.
 
Bun sos!

Data viitoare incercam cu sos de unt si usturoi.

Pofta maxima!