sâmbătă

Negresa

E timpul si pentru ceva dulce, ca nu am mai facut de mult timp. De data asta Mihaela a bucatarit si eu am facut poze.
A folosit urmatoarele: zahar 250 g, faina 350 g, 4 oua, 50 g cacao, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, jumatate pachet de unt, 100 ml lapte, 100 g nuci macinate, esenta de rom.

Se bat albusurile cu zahar, sa rezulte o spuma tare.

Se adauga galbenusurile treptat, apoi faina cernuta si praful de copt (pus dinainte in faina)

Laptele si untul se pun la incalzit cu zahar vanilat.


Se mai pune faina daca e cazul.

Laptele incalzit se toarna peste compozitie.

Se adauga si nuca macinata.

si putin cacao

esenta de rom

si se pune in tava pe hartie de copt.


Se baga la cuptor pentru 20-25 de minute la 160-170 grade.
Asa iese din cuptor:



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu