luni

Paine de casa

De data asta a bucatarit Mihaela. Eu nu cred ca am atata rabdare sa astept sa creasca aluatul, dupa ce l-am framantat ore...
A folosit ce se vede mai jos: faina, oua, lapte, drojdie, sare, zahar, unt.

Faina a fost cernuta (1 kg), apoti amestecata cu 3 lingurite de sare si 3 de zahar, asezata in castron cu 2 cuburi de drojdie.

S-au mai pus si 2 oua intregi


si o jumatate de pachet de unt

Toate ingredientele s-au framantat cu 600 ml de lapte gras, putin incalzit

Se lasa la crescut o ora sau o ora jumatate

pana ajunge asa

Se pune aluatul in 2 tavi

Se mai lasa jumatate de ora la crescut in tava

Se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte; se pun cimbru (chimen, mac, susan etc.) si cascaval peste aluat si se lasa la cuptor 30-40 minute la 160 grade.
Si asta se obtine:



Pufoasa si gustoasa!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu