vineri

Mini papanasi


INGREDIENTE:
250 g branza de vaca proaspata
2 galbenusuri
30 g gris
20 g faina
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
50 g unt
40 g pesmet
un praf sare
scortisoara
2 linguri rase de zahar pentru pesmet


Intr-un bol se pun galbenusurile, iar branza de vaci se sfarama cu furculita.

Se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza compozitia.

Apoi inglobam grisul si faina (in functie de cat de moale e branza).

Cu o lingurita luam compozitia si incercam sa modelam cu mana umezita in apa cat mai egali papanasii, pe care ii asezam pe o farfurie.

Intre timp punem pe foc tigaia de teflon si topim untul.

Adaugam pesmetul si amestecam pana acesta devine maroniu.

Luam tigaia de pe foc si peste pesmet punem 2 linguri de zahar si un praf de scortisoara.
Punem apa la clocotit intr-o oala (cam trei sferturi) cu un praf de sare(junatate de lingurita).
     
      Cand apa clocoteste se pun usor papanasii, se trece cu lingura pe sub ei daca s-au lipit de fundul cratitei si se fierb la foc f. mic cca 8 min. Dupa ce se da cratita de pe foc papanasii se mai lasa in apa acoperiti cam 10 min pt. a se umfla grisul si a deveni fragezi si pufosi. Se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmet.

     Dupa ce se da cratita de pe foc papanasii se mai lasa in apa acoperiti cam 10 min pt. a se umfla grisul si a deveni fragezi si pufosi. Se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmet si se pudreaza cu zahar.

Se servesc ca atare sau se adauga smantana si dulceata dupa preferinta. 

Sunt delicioasi.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu