Aveam o vanata in frigider.
Aveam si niste piept de pui in frigider.
Si m-am gandit sa-i fac prieteni; prieteni de gratar si furculita.
Datorita faptului ca m-am gandit din timp, am avut la dispozitie cateva ore pentru a pune pieptul de pui la marinat.
L-am mangaiat bine pe toate partile cu:
sare, piper, coriandru, rozmarin si boia de ardei dulce.
Dupa care l-am stropit cu putin ulei de masline si jumatate de lamaie stoarsa si l-am bagat inapoi de unde a venit; adica in frigider.
Seara, cand ne-a venit foamea, am taiat repede vanata in felii subtirele, le-am dat cu sare si le-am lasat oleaca sa se odihneasca.
Repejor s-au curatat niste ciuperci, am taiat niste cascaval felii; apoi am stors pe servetele vinetele.
Pe gratar, in ordinea sosirii: pieptul de pui, ciuperci si vinete.
In cateva minute au fost facute; am asezat intr-o tava de yena (in care am turnat doi stropi de ulei de masline) un strat de vinete, apoi am pus puiul peste care am asezat iar vinete si ciuperci.
Toate invelite cu cascaval si vreo 100 ml de smantana pentru gatit, ramasa de la o reteta pregatita cu o seara inainte (care nu prea mi-a iesit; fu vaca cam batoasa).
In poza asta sunt niste cartofi, normal. Ce legatura au cu reteta? N-au! Dar statea cartoful asta pe langa noi, pana cand Mihaelei i s-a facut mila de el si l-a ajutat sa sara direct pe gratar. In vreo 5 minute era intins pe farfurie si din cauza "arsurilor" de care a avut parte a fost uns pe spate si pe burta cu 2 picaturi de ulei de masline, presarat cu sare, piper si niste verde de rozmarin. Pana s-a facut puiul l-am invatat pe cartof cum sa coboare pe gat in jos...
Si gata!
Asta a iesit din cuptor.
Mi-era cam foame, asa ca ultima poza nu e prea artistica. Puiul e in mijloc. Pe bune :)
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu