marți

Mancare chinezeasca

Astazi am muncit (fizic - amenajari, zugraveli) si am prestat si niste shopping; deci o zi nasoala, obositoare.
Asadar, spre seara m-am gandit sa ma relaxez, deci sa gatesc :-)
Cum aveam notata o reteta de-a lu' maestru, am scos din frigider cele necesare stavilirii zbaterilor stomacului. Si am purces la treaba cu: piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei gras, sos de soia, sos de chilli, sare, piper, ulei de masline, usturoi si niste fideluta (cica e mai buna cea din faina integrala sau din faina de orez - eu n-am avut din astea pretentioase).

Am taiat pieptul de pui in felii subtiri si lungi si l-am tavalit in sare, piper si sos de soia.

Dovlecelul si ardeiul gras au fost taiati tot felii subtiri.

Am feliat si ciupercile.

Ghimbirul cica merge taiat feliute; eu am preferat sa-l dau prin razatoare (asa isi lasa si aroma si iuteala mai puternice).

Dupa ce mi-am pregatit toate cele necesare am pus in wok ulei de masline si am pus la prajit putin pieptul de pui.

Cand s-a rumenit putin l-am scos din wok si in locul lui am pus legumele (usturoi, ghimbir, ardei gras, dovlecelul); se poate pune si ardei iute, dar eu n-am avut, asa ca am folosit sos de chilli.

Dupa cateva minute am scos din wok si legumele.

In locul lor am pus ciupercile la calit cateva minute.

apoi am adaugat pieptul de pui

si legumele

Le-am lasat un minut si apoi le-am pus in boluri.

Intre timp am fiert fideluta pe care am pus-o in bol, amestecand cu legumele si carnea.


Cam asta e tot.
Toata chestia dureaza cam 30 de minute. Si iese bun.
Pofta mare.

2 comentarii:

Alex (Calatorul) spunea...

Mor! Rod creioane. Em experimentat si eu ceva asemanator mai demult. Gustos. Misto ca poti pune cam orice leguma iti trece prin cap :)

Mircea spunea...

Prajeste in ulei de masline creioanele, ies mai gustoase :)
Am in plan si o mancare thailandeza, timp sa am.

Trimiteți un comentariu