marți

Gulas

Dupa primul gulas mancat aici, a venit timpul sa si fac unul; inspirat din cel testat.
Am folosit doar carne de porc, cam 700 de grame si legume: 3 morcovi, 3 cepe, 1 telina, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras, 2-3 cartofi, ardei capia copti, suc de rosii.
Condimente: sare, piper, boia dulce (1 lingurita), boia iute (un sfert de lingurita), o lingurita oregano si aproape una de chimen.
Am pus o bucatica de slanina la topit in oala, pentru a-si lasa grasime, cam 2 minute dupa care am scos "jumarile" ramasa; acestea pot fi puse inapoi la sfarsit.
Am mai completat cu putin ulei si am pus legumele la calit cateva minute, sa se inmoaie.
Dupa care am adaugat carnea taiata cuburi, am lasat 3-4 minute amestecand din cand in cand.
A urmat un pahar de vin rosu, apa si cartofii.
Se lasa la fiert cam 1,5-2 ore; se adauga ardeiul capia taiat marunt, sucul de rosii, se mai lasa 5 minute si gata.
A fost bun.
Pofta buna!

2 comentarii:

Liliana spunea...

Ce bine arata! Socot ca si gustul e pe masura! Sunt mare fan al gulasului iar daca mai e facut si in ceaun la foc de lemne...sa dai cu basca dupa caini, nu alta!

Mircea spunea...

A fost bun-bun :)
Exista multe variante, sigur o sa mai incerc in viitor; Si vorba ta, daca prind un ceaun de toarta si execut operatiunea la foc...vine si ursu' sa serveasca!

Trimiteți un comentariu