joi

Piept de pui mediteranean

O reteta interesanta, apreciata si de Tudor cu "bun-bun".
Pe langa pieptul de pui am folosit: o ceapa, ulei de masline (2 linguri), 1 lingurita boia dulce, oregano si busuioc (cate jumatate de lingurita), un catel de usturoi, sare, piper.


Am taiat ceapa subtire, la fel si usturoiul, apoi am pus celelalte ingrediente impreuna cu pieptul de pui taiat cubulete/fasii mici. Am lasat la marinat cam 20 de minute.
Pentru garnitura am taiat 3 cartofi felii subtiri, i-am stropit cu ulei de masline, i-am tratat cu niste sare, piper si rozmarin. Au stat la cuptor...pana s-au facut :)
Intre timp am dat prin blender 2 rosii.
Puiul si marinata le-am pus intr-o tigaie, la foc mediu, peste care am adaugat cele 2 rosii.
Am lasat pe foc pana s-a facut pieptul de pui.

Pofta buna!

Un comentariu:

geta spunea...

chiar "bun-bun"!

Trimiteți un comentariu